Archief nieuws

Archief-nieuws

Op deze pagina vind je gearchiveerd nieuws met betrekking tot het Rotonde Huis. Daarnaast kun je hier ook diverse zaken downloaden.

 

April 2017

Lunterse Boer trakteert 10 jarig Rotonde Huis

Op 19 april konden de vrijwilligers en bewoners van het Rotonde Huis genieten van een heerlijk diner. Dit werd hen aangeboden door de Lunterse Boer www.lunterseboer.nl, vanwege het 10 jarig bestaan van het Rotonde Huis.

Op 7 maart jl was het 10 jaar geleden dat de stichting Het Rotonde Huis werd opgericht. In hun 10 jarig bestaan zijn er ruim 30 jongeren die voor kortere of langere tijd aan de Barneveldseweg in Lunteren een ‘thuis’ hebben gehad.

 De huidige bewoners hoefden op woensdagavond 19 april niet na te denken over wat er gekookt moest worden, en wie de boodschappen moest doen. Ze konden samen met de betrokken vrijwilligers aanschuiven bij de Lunterse Boer. Daar kregen ze de heerlijkste gerechten voorgeschoteld en daar werd volop van genoten.

Na een prikkelende amuse volgde een zinnenstrelend voorgerecht. Het hoofdgerecht werd gevormd door een heerlijk stukje Limburgs varken en de maaltijd werd afgesloten met een Crème brûlée van mango. En vooral bij het dessert werden de vingers bijna afgelikt. 

Het was een geweldige avond en het personeel van de Lunterse Boer werd bedankt met een presentje ter ere van het 10-jarig bestaan.

 

 

 

 

 

 

 

Maart 2016

Op 26 maart kunnen de spaarpotjes van de 40-dagen tijd ingeleverd worden. Daarnaast zijn op deze dag een aantal vrijwilligers bezig met klussen in en rondom het Rotonde Huis.

Zin om nog aan te sluiten?? Laat het weten secretaris@ rotondehuis.nl

 

Februari 2016 40 dagen actie!!

Om ons werk op een snelle en makkelijke manier te steunen willen we vragen of mensen in de 40 dagentijd hun kleingeld willen sparen in een leeg potje of heus spaarvarken.
De 40 dagen tijd is van 10 februari tot 26 maart.Een tijd waarbij we even stil mogen staan, en veel mensen zichzelf iets onthouden, en denken aan het lijden, en aan de ander.Dit potje kun je overal neerzetten, in je huis, op je werkplek of inde kerk of vereniging waar je op zit. Heel veel kleine bedragenmaken al snel een verschil! Het huis is aan een opknapbeurt toe,onder andere de keuken, wat meubilair en schilderwerk. Ook hopen we met dit geld meer jongeren te bereiken die we willenhelpen met het opbouwen van een zelfstandig bestaan.Na de 40 dagentijd willen we de spaarpotjes (of uw bijdrage in de vorm van een cheque) verzamelen op 26 maart om 10.30-12.00 uur in het Rotonde Huis. Dat is de zaterdag voor Pasen. Zie ook de Nieuwsbrief

 

Oktober 2015

Johan en Gerda hebben afscheid genomen, en Johan en Heline zijn verhuisd naar het Rotonde Huis

Na 7 jaar hebben we afscheid genomen van Johan en Gerda. In een gezellige middag en avond hebben zij oud bewoners ontmoet en met de huidige bewoners en vrijwilliger en bestuur gegeten.

 

Op die zelfde dag waren Johan en Heline druk in de weer met de verhuizing, na twee weken intensief klussen.Een nieuw begin voor hen, en ook voor de bewoners.

 

Update mei 2015

De procedure voor de opvolging van de beheerders is in volle gang. Sollicitaties worden niet meer in behandeling genomen. Uiteraard kun u altijd nog informatie opvragen m.b.t. andere vrijwilligerstaken.

 

Maandag 16 maart 2015

Vandaag hebben we als bestuur een start gemaakt met de zoektocht naar nieuwe beheerders voor het Rotonde Huis. Na een periode van 7 jaar hebben Johan en Gerda aangegeven deze functie in de loop van dit jaar neer te leggen. We zijn als bestuur dankbaar voor wat zij, samen met hun gezin, voor de jongeren betekent hebben, en nog steeds betekenen. We zullen daar op een later moment nog uitgebreid aandacht aan schenken.

Voor nu is het van belang dat we nagedacht hebben over opvolging en een vacature opgesteld hebben. Deze is hier te downloaden. Mocht u mensen kennen die in dit profiel passen wijs ze dan op de mogelijkheid te reageren.

 

Zaterdag 3 januari 2015

Ook vandaag was er weer de Florijn Winterloop. In iedere geval twee mensen hebben deze gesponsord gelopen.

Over de opbrengst daarvan laten we later wat horen, voor nu willen we beide deelnemers feliciteren met de geleverde prestatie. En onze dank!  

Update maart 2015, opbrengst sponsoring ruim € 700!

 

Juni 2014

Noa vrouwenkring doneert aan Het Rotondehuis.

Namens alle vrouwen van de Noa-ochtendkring, van de Hervormde Gemeente Lunteren, overhandigde het bestuur van deze Bijbelkring op woensdag 18 juni het prachtige bedrag van € 650 aan Johan en Gerda van Ee van Het Rotondehuis.

Voor een verslag in de Lunterse krant: klik hier

 

Maart 2014 Getuigenisdienst in Gereformeerde kerk Vrijgemaakt Barneveld

Op 23 maart 2014 was er in de GKV Barneveld een getuigenisdienst waarin één van de bewoners een getuigenis heeft gegeven van haar geloof. Het was een fijne dienst, waarin duidelijk naar voren kwam (mede aan de hand van de preek over psalm 116) wat God in het leven van mensen wil doen.

Er was een collecte voor het Rotonde Huis, waarvoor we deze gemeente hartelijk danken.

GKV Barneveld

 

Januari 2014 Florijn Winterloop

Op 4 januari 2014 hebben enkele vrijwilligers en bewoners meegelopen met de Florijn Winterloop in Woudenberg. Zij hebben zich vanuit hun familie- / bekendenkring laten sponsoren.

Er was een team voor 5 en een voor de 10 kilometer.

Deze actie heeft tot nu (1 februari) een bedrag van ruim € 3300,- opgebracht!

Waarvoor we de sponsoren en de lopers bedanken!!

klik hier om foto's te bekijken.


Copyright © 2012 Stichting Het Rotonde Huis | All Rights Reserved | Website based on template by Henry Saudale adapted and designed by PrettyMedia